nascholing code 95
Carriere

Nascholing code 95 voor de vrachtwagen

Ben je op zoek naar nascholing code 95?Wanneer je in bezit bent van je vrachtwagen rijbewijs, is het verplicht dat je de code 95 op je rijbewijs hebt staan. Het is erg belangrijk om nascholing code 95 te volgen wanneer je in een vrachtwagen rijdt. Dat komt omdat je de code 95 elke vijf jaar opnieuw op het rijbewijs moet plaatsen. Nascholing code 95 is daarom essentieel om de vakbekwaamheid hoog te houden: zodat je gewoon door kunt blijven rijden!

Regelgeving nascholing code 95

Het is een goed idee om nascholing code 95 te volgen, vanwege de wettelijke verplichting die aan de code hangt. De code 95 toont de vakbekwaamheid van de bestuurder aan. Dit is belangrijk voor professionele bestuurders, omdat het aantoont dat ze van alle regels en wetgevingen op de hoogte zijn. Evenals op de hoogte van het aanmeten van een professionele werkhouding. Het is verplicht om elke vijf jaar de code 95 op het rijbewijs te laten vernieuwen. Om de code te laten verlegen als je deze al hebt, is het noodzakelijk om een medische keuring en een verklaring van geschiktheid van het CBR te kunnen tonen.

Vrijstelling code 95

Het is mogelijk om vrijstelling te krijgen van de code, zodat je geen nascholing code 95 hoef te volgen. Dit is echter alleen mogelijk in speciale gevallen en beroepen. Bijvoorbeeld voor brandweerlieden en politiemensen. En ook voor bestuurders in de agrarische sector die binnen een straal van vijftig kilometer rijden. Die hoeven geen nascholing code 95 te volgen, omdat ze een vrijstelling hebben gekregen van de code. Dat is best handig, maar dus niet voor iedereen beschikbaar. Mocht je wel in deze categorie vallen, houd er dan wel rekening mee dat je ten alle tijden moet kunnen aantonen dat je daadwerkelijk bent vrijgesteld van de code: dit is verplicht.

Waar nascholing code 95 volgen?

Er zijn behoorlijk wat locaties waar je nascholing code 95 kunt krijgen. Een van deze locaties is Rijschool van Bentum. Bij deze rijsschool kun je jezelf in één week helemaal klaarstomen voor het behalen voor de code, door de nascholing code 95 te volgen. Het is overigens ook zo dat je meerdere praktijkcursussen moet volgen als onderdeel van de nascholing code 95. Dit kan bijvoorbeeld een cursus zijn om lading te zekeren, of een cursus om schadepreventief te rijden. Ook zijn er cursussen voor het gebruik van de digitale tachograaf en fysieke belasting. Dat kan goed uitkomen voor de nascholing.