pet
Mode

Draag een pet in de zomer

In de zomer zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het eindelijk lekker weer en kun je de hele kledingkast omgooien. Je kunt namelijk je lange broeken en truien inwisselen voor shorts en t-shirts. Daarnaast kun je eindelijk met je nieuwe slippers of sandalen pronken.

Activiteiten in de zomer

Het is altijd lekker als het buiten warm weer is, want bij warm weer kun je dingen doen die je anders niet kan doen. Bij warm weer kun je bijvoorbeeld lekker buiten zitten, een drankje op het terras drinken of naar het strand gaan. Het is bij hoge temperaturen alleen wat lastiger om af te koelen. Er wordt wel gebruik gemaakt van airco’s ventilatoren. Bovendien nemen veel mensen een verfrissende duik in het zwembad, in de zee of onder een sproeier om af te koelen. Dit is echter niet altijd genoeg. Bovendien is er een felle zon in de zomer die erg vervelend kan zijn.

Smeer je goed in en draag een pet

Wanneer je je niet goed insmeert met zonnebrand zul je snel verbranden. Ook je hoofdhuid is erg gevoelig. Het is daarom verstandig om je hoofd extra goed te beschermen in de zomermaanden. Je kunt bijvoorbeeld een  pet kopen. Deze pet zorgt ervoor dat je beter tegen de zon in kan kijken en dat je niet verbrandt. Tegenwoordig zijn caps erg in de mode en je ziet dan ook veel mensen op straat lopen met een cap.

Muggen tegenhouden

Een groot nadeel van warm weer is dat er meer vliegen en muggen zijn dan normaal. Muggen en vliegen zijn altijd lastig omdat ze ook in huis komen. Muggen zijn lastig omdat ze ’s nachts prikken en vliegen zijn lastig omdat ze vies zijn, lawaai maken en op je gaan zitten. Je kunt muggen en vliegen alleen buiten houden als je alle ramen en deuren dicht houdt. Maar met alle ramen en deuren dicht wordt het erg warm in huis. Een tussenoplossing is het gebruik van horren, maar een hor is meestal niet voldoende om alle muggen en vliegen buiten te houden. Om toch geen last te hebben van de muggen die binnen konden komen kun je om de laatste muggen van je af te houden een klamboe kopen. Deze klamboe kan je dan boven je bed hangen en er ’s nachts onder gaan liggen. Het is voor de laatste muggen dan niet mogelijk om je te prikken waardoor je ook daar geen last van hoeft te hebben.