BBQ workshop
Hobby

De BBQ Workshop van je leven

Laat die kolen maar gloeien!

Het is juli, 25 graden, je bent vrij en ruikt overal brandende kolen om je heen. Je maag begint te knorren. Je krijgt honger en trek in wijn en zin om een feestje te vieren met wat vrienden. De BBQ staat al een tijdje te verroesten, maar vandaag is de dag dat daar verandering in komt. Eerst maar even een BBQ Workshop… want hoe moet het nu eigenlijk?

Verschillende BBQ workshops

Het BBQ feestje met vrienden, vlees en wijn staat gepland voor later in de week. Eerst moet de BBQ workshop er maar eens van komen, want hoe geef ik mijzelf en mijn gasten de ultiemen BBQ-beleving? Het gaat niet alleen om de gezelligheid, maar ook om het goede stukje vlees.

Bij een BBQ workshop kun je de basics leren op een Kamado BBQ, ook wel bekend als een keramische bbq. Outdoor cooking is helemaal in, en sinds de temperaturen stijgen gaan mensen meer naar buiten. Wel zo prettig als je bekend bent met de kneepjes van het vak zonder je gasten een verbrande maaltijd aan te bieden.

De USA BBQ workshop wordt ook steeds bekender. We smelten bij de woorden ‘Amerika’ en ‘BBQ’ in een zin. Zijn zij niet de toppers op dit gebied? Low & Slow en Hot & Fast zijn klassieke Amerikaanse stijlen. Cole slaw en grilled potatoes kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken.

Ga je nóg een stapje verder, dan kom je bij de BBQ workshop ‘Whole cow’. De naam zegt het al: je bereidt een hele koe. Je leert waar de technische delen vandaan komen (welk stuk van de koe komt waar vandaan en wordt waarvoor gebruikt?), en hoe je deze delen kunt gebruiken om lekker klaar te maken.

Koken, bakken, braden

Met de BBQ workshops ben je al je  vrienden een stapje voor. Het maakt niet uit welke workshop je gedaan hebt, iedereen zal je vanaf nu om advies vragen. Wist je dat 60% van de mannen zichzelf de beste BBQ’ers van de familie vindt? Ook 40% van de vrouwen vertrouwt de plaats bij de BBQ het liefst toe aan haar man of vriend, gevolgd door haar vader: mannen krijgen (en geven zichzelf) gemiddeld een ruime 7 als het aankomt op de BBQ-skills. Grappig, aangezien de vrouw vaak degene is die in het dagelijkse leven achter het keukenblad staat.

Hoe je het ook wendt of keert, mannen én vrouwen hebben er baat bij een BBQ workshop te volgen. Op die manier kan de vrouw ook nog eens de uitslover van de familie worden!