Algemeen

Wat voor materiaal kiest u?

De kapstok in de gang

Vanuit het oude uit, waren kapstokken van hout gemaakt. Bij binnenkomst werden de onder geregende schoenen uitgedaan en werd de hoed op de kapstok gezet. De jas had zijn eigen plekje voorzien van een eigen naam. Zo wist iedereen precies waar zijn of haar jas opgehangen moest worden. Onder de kapstok staat vaak een paraplu bak. Deze is uiteraard bedoeld om alle doorgeregende paraplus uit te laten lekken. De kapstok speelt onderbewust een belangrijke rol in het huis, het gemak en de uitstraling hiervan is wel degelijk van belang. Voor trendy kapstokken kunt u op bezoek gaan bij een meubelzaak.

Twee soorten kapstokken

Er bestaan uiteraard een heleboel soorten en maten kapstokken. Vormgeving en hoogtes spelen een rol, maar ook wat voor soort haakjes er worden gebruikt. De kapstok met haakjes wordt bedoeld om de jas aan het lipje in de nek op te hangen. Dit zijn vaak de zomerse jassen. Winterjassen zijn vaak wat groter van formaat en passen daarom niet over de kapstok. Voor de wat dikkere winter jassen zijn er kapstokken met kledinghangers. Dit gebruik ik zelf thuis ook, alle jassen kunt u hier kwijt. U kunt er tevens voor kiezen om hem aan de muur te bevestigen. De andere optie is om een losse variant te plaatsen in de gang. De aan de muur bevestigde versie zorgt voor meer ruimte en oogt opener.

Verschillende stijlen

U kunt dit meubel uiteraard op verschillende manieren vormgeven. Een felle kleur voor het zonnige ontvangst, of het zakelijke zwart. U kunt het zo gek niet bedenken. Vaak hangt het af van de plek waar je bent wat voor kapstok er hangt. Bij een kinderdagverblijf worden namelijk weleens kapstokken in de vorm van een paddenstoel gebruikt. Dit zul je in de professionele werkomgeving uiteraard niet vinden.