Algemeen

Beveiligingscamera’s zeer behulpzaam bij oppakken overvallers

Inbrekers identificeren dankzij beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s van Bandit (www.bandit.nl) zijn natuurlijk érg handig wanneer je wilt dat inbrekers gepakt en je spullen weer geretourneerd worden. Ze hangen op strategische plaatsen in en om je pand, waardoor zowel de inbreker als zijn vervoermiddel duidelijk in beeld komt. De beveiligingscamera’s zijn een belangrijk hulpmiddel voor de politie. Zij kunnen de inbrekers hierdoor vaak gemakkelijker identificeren en zo oppakken.

Een overval, en nu?

Maar soms heb je de pech en heeft een overvaller het op je huis of je bedrijf gemunt. Het is dan fijn om te weten dat de beveiligingscamera’s van Bandit in contact kunnen staan met de meldkamer. Door één druk op de overval- of paniekknop kan de meldkamer direct meekijken naar wat er gaande is in je huis of bedrijf. De politie kan aan de hand van de beelden een strategie bepalen en zorgen dat de overvaller direct in de kraag gegrepen wordt. Het volgende filmpje laat zien hoe het werkt: https://youtu.be/dRvSI0aUqJ0

Je ziet het. De overvaller wordt gepakt, terwijl de medewerkster van het tankstation niet extra in gevaar wordt gebracht.

Stickers werken preventief

Sterker nog, als je deze manier van beveiligen kiest en je plakt stickers met deze informatie, zullen potentiële overvallers zich wel twee keer bedenken voor ze jouw bedrijf als doelwit kiezen. De stickers werken al preventief, omdat ook overvallers weten dat de pakkans enorm oploopt door deze manier van beveiligen.

Combineren van beveiligingssystemen

Een beveiligingscamera kan goed gecombineerd worden met een mistgenerator. Bandit (www.bandit.nl) is gespecialiseerd beide beveiligingssystemen. Ook in het geval van een overval is het schrikeffect van hevige mist voor de overvaller(s) enorm. Dit kun je zien in het volgende filmpje: https://youtu.be/IMU4z6Vi8T8. Voor de mist begint, is de overvaller goed herkenbaar in beeld. De medewerkers van het tankstation kunnen zichzelf in veiligheid brengen en de mist het werk laten doen. De beveiligingscamera’s buiten zullen de richting waarin de overvaller, die overigens met lege handen vertrok, verdween goed in beeld gebracht hebben. De gealarmeerde politie zal weinig moeite hebben met het inrekenen van de, waarschijnlijk nog steeds verblufte, overvaller die wel heel letterlijk de mist ingegaan is.

Een overval voorkomen met beveilgingscamera’s?

Wilt u zeker zijn van een goede inbraak preventie raden wij u contact te leggen met Bandit. De nummer 1 in beveiligingscamera’s inclusief professioneel advies voor al uw vragen op het gebied van veiligheid in en rond uw pand.