Carriere

Overall nodig? Bestel online

De online wereld groeit nog steeds. Waar consumenten vroeger alleen kleding kochten via het internet worden er ook complete meubelsets van de hand gedaan. Ook werkkleding zoals overalls zijn online te kopen.

Wat is een overall?

Een overall is een kledingstuk wat voornamelijk gedragen wordt in werkfuncties. Een overall trek je aan over andere kleding en is vaak een combinatie van zowel een broek als bovenkleding. Het heeft wat weg van een jumpsuit maar biedt wel verschillen. Een overall is ontworpen om bescherming te bieden tegen vuil, tegen het weer of tegen andere materialen. De overall is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw, in 1919 om precies te zijn. Het was de Italiaanse designer Ernesto Michahelles die met het idee en de uitwerking van de overall kwam.

Soorten overalls

Vanuit de standaard overall die door Ernesto is ontworpen zijn er inmiddels vele soorten varianten. Elke bedrijfsbranche heeft eigen eisen aan de kleding die gedragen wordt. Personen die met vuur en hitte werken hebben overalls nodig die van een speciaal materiaal gemaakt zijn. Hittebestendig en geïmpregneerd waardoor het vlam vertragend werkt. Vooral in de metaalindustrie

Branches waarin met chemicaliën of licht ontvlambare materialen wordt gewerkt zijn zeer gevaarlijk. Er worden zeer veel veiligheidsmaatregelen worden genomen waaronder de kleding. De kleding heeft anti statische eigenschappen waardoor explosies door elektrische vonken kunnen worden voorkomen. In laboratoria en olieplatvormen wordt veel gebruik gemaakt van anti statische kleding.

Ook in de voedselindustrie en verpakkingsindustrie wordt gebruik gemaakt van overalls. Dit zijn wel ander soorten overalls dan in andere industrieën worden gebruikt. Het zijn overalls voor eenmalig gebruik. De overalls zijn zo ontworpen dat er geen contact kan zijn met de producten en het lichaam van de werknemer. Hygiëne is namelijk zeer belangrijk in deze industrie.

Online

Welk type overall je ook nodig hebt, er zijn een aantal goede websites met een uitgebreid en passend assortiment. Een van de websites in overalls en bedrijfskleding is werkkledingcentrum.nl. Door consumenten wordt deze website als een van de beste in deze branche beoordeeld.