Gezondheid

CoolSculpting, dé oplossing voor vet

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar met CoolSculpting kun je je vet als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Veel mannen hebben een prima figuur, maar nog net zo’n randje vet waar geen dieet of sportschool tegen opgewassen is. De oplossing leek nooit te bestaan, maar die is er nu echt! Lees gauw verder om te kijken of ook jouw “love-handles” aangepakt kunnen worden.

Wat is CoolSculpting eigenlijk?

Wanneer je door sporten en/of diëten vet verliest, gaan de cellen eigenlijk niet verloren. Ze worden alleen maar kleiner, maar blijven op dezelfde plaatsen zitten. CoolSculpting is een methode om door sterke afkoeling vetcellen te bevriezen. De cellen zullen na verloop van tijd verdwijnen omdat ze door de bevriezing niet kunnen blijven leven. CoolSculpting zorgt er op deze manier voor dat de vetcellen op die moeilijk te trainen plaatsen echt verdwijnen. CoolSculpting is een niet-invasieve behandeling. Er komen dus geen operatie, narcose of andere risico’s voor de gezondheid bij kijken. De procedure is zó veilig, dat zelfs de huid niet beschadigd zal raken. Dus geen littekens, naaldenprikken of lelijke huid door bevriezing.
CoolSculpting

Is CoolSculpting iets voor mij?

Je weet in minder dan geen tijd of CoolSculpting iets voor jou is. Je vult de stap voor stap-lijst op de site in en leest dan gelijk of CoolSculpting ook voor jouw probleemzones geschikt wordt geacht. Je buik, je onderkin en de binnen- en buitenkant van je dijen kunnen in veel gevallen goed worden aangepakt. En vergeet de “love-handles” niet. Niemand heeft daar ooit van gehouden, hoe ze ook heten! Je kunt op de site ook goed vinden of er een centrum voor CoolSculpting bij jou in de buurt is. Je kunt er natuurlijk ook juist voor kiezen om iets verder weg te gaan voor deze behandeling. Op die manier weet je bijna zeker dat je geen bekenden tegenkomt en zal iedereen in je omgeving zich afvragen hoe jij aan dat perfecte figuur komt.

Wat gebeurt er op de dag van behandeling?

Je wordt geholpen door een CoolSculpting specialist. Hij of zij is dusdanig getraind in het gebruik van de apparatuur dat de methode helemaal veilig kan worden toegepast. De applicator wordt bevestigd op het probleemgebied. In sommige praktijken kunnen meerdere probleemgebieden tegelijk worden aangepakt. Zij hebben verschillende apparaten beschikbaar. Je voelt wat kou en misschien wat duwen en trekken doordat de vetcellen met een vacuümapparaat worden bewerkt. Na de behandeling kun je weer gaan en staan waar je wilt.