Algemeen

Wat is fitness voeding?

Als je op het internet zoekt naar welke voeding belangrijk is tijdens het fitnessen en met wat voor soort voeding je het beste resultaat haalt wordt je dood gegooid met allerlei voedingsschema’s. Maar wat is nou precies fitness voeding en wat is belangrijk. Is het belangrijk om specifieke sportvoeding te eten of zou je een voedingspatroon moeten volgen om het beste resultaat te krijgen. In deze blog zal ik uiteenzetten waar u op moeten letten bij voeding als u gaat fitnessen.

Fitness voeding voor duurtraining

Tijdens duurtraining maak je vooral gebruiken van je glycogeenvoorraad en je vetvoorraad. Het is daarom belangrijk dat tijdens deze training je spieren en bloed voldoende glycogeen bevatten. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je maaltijden veel koolhydraten bevatten. Ook is het aan te raden om drie uur voor je training een maaltijd te nemen die veel koolhydraten bevat. Daarnaast is het drinken van water voor en tijdens de training belangrijk. Ook kan het nemen van wat extra suiker zorgen voor wat extra energie tijdens de training waardoor je het net even wat langer vol kan houden.

Krachttraining

Voor krachttraining is andere voeding nodig dan voor duurtraining. Het is belangrijk dat krachtsporters gevarieerd en gezond eten. Om extra spiermassa op te bouwen is het belangrijk om extra eiwitten te eten. Een krachtsporter heeft ongeveer 1.6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht nodig, dit is ongeveer het dubbele van een niet sporter. Veel eiwitten zijn handig voor het ontwikkelen van spieren daarnaast zorgt een hoger eiwitpercentage voor een positief stikstofbalans waardoor de spieren beter herstellen.

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het soort voeding afhankelijk van wat soort training u gaat doen. Voor optimaal resultaat is het dus belangrijk om de juiste voeding te kiezen.