Mode

Citizen horloges, ook voor sportieve mannen

Bij horloges van de betere merken denk je al gauw aan mannen in dure pakken. Maar wist je dat er speciaal Citizen horloges ontwikkeld zijn voor sportieve mannen? Ze kunnen tegen een stootje, maar zien er toch erg stijlvol uit. Dus welke sport je ook wilt gaan beoefenen, er zijn vast Citizen horloges die daar prima bij passen.

In beweging met Citizen horloges

Of je nu een flinke wandeling met of zonder hond gaat maken, een rondje golf gaat spelen of een lekker stuk gaat fietsen, met de sportieve Citizen horloges ben je altijd bij de tijd. De Citizen horloges zijn minimaal spatwater dicht, dus een kleine regenbui kan jou en je horloge niet deren. Diverse modellen zijn zó plat en lichtgewicht, dat ze je zeker niet tegen zullen houden bij het leveren van goede prestaties.
Citizen horloges

Duiken met Citizen horloges

Het lijkt misschien zonde om zulke prachtige horloges onder water te houden, maar Citizen horloges voor duikers zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Al voor nog geen € 180,00 heb je een perfect duikhorloge om je pols. En dat is wel zo veilig. Deze Citizen horloges zijn waterdicht tot 20 atm. Je weet dus dat je goed zit. Ook is het horloge, door de prettige rubberen band met gesp, goed op de juiste plaats om je arm te krijgen en te houden. Geen gedoe met wegdraaien tijdens je duik. Je hebt altijd haarscherp zicht op de tijd, diepte en je powerreserves.

Geen batterij in Citizen horloges

Je kunt gaan en staan waar je wilt, zonder dat je de batterij ooit hoeft te vervangen. Hoe dat zit? Er zit simpelweg geen batterij in de Citizen horloges. Bij Citizen noemen ze het de Eco Drive. Je hoeft hiervoor niet moeilijk te doen en je arm te blijven bewegen zoals bij veel andere merken. Nee, deze Eco Drive technologie is een bijzondere techniek. Door een héél klein zonnepaneeltje achter de wijzerplaat wordt licht opgevangen. Of dat nou zonlicht is of kunstlicht, dat maakt niet uit. Dat licht wordt omgezet in energie. En die energie zorgt dat je Citizen horloge blijft lopen. Hoe lang? Er is nog niet aangetoond dat de horloges bij voldoende licht ooit stoppen. Wanneer je je Citizen horloge door omstandigheden een tijd niet draagt en in een donkere lade laat liggen, zelfs dan duurt het 240 (!) dagen voor de klok niet meer op tijd loopt. Dan kun je ‘m weer even opladen, gelijk zetten en weer gebruiken.