Algemeen

GLUCOSAMINE, UW NATUURLIJKE AMINOSUIKER!

Met steeds meer onnatuurlijke producten op de markt, is het belangrijk om focus te houden op de producten die wél natuurlijk zijn en op de lange termijn niet schadelijk zijn. Glucosamine is een eenvoudige verbinding uit bestaande middelen, namelijk glucosemolecule. De hydroxylgroep is vervangen door een aminogroep. Wat is het doel van glucosamine? Glucosamine is de bouwsteen en een van de belangrijkste grondstoffen voor het menselijk kraakbeen en bindweefsel. Tevens draagt het bij aan de gewrichtssmeer waardoor gewrichten soepel kunnen functioneren. Het lichaam maakt zelf ook glucosamine aan. Dit ontstaat door glucose en aminozuren. Het is opgebouwd uit glucose. Dit is essentieel om het lichaam draaiende te houden, het fungeert namelijk als brandstof.

Glucosamine, brandstof voor uw lichaam

De werking van glucosamine gaat als volgt in zijn werk. Het is nodig om glycosaminoglycanen te maken. Dit is een specifieke soort proteinde die water bindt voor de kraakbeenmatrix. Wanneer een lichaam te weinig glucosamine bevat, dan worden er minder proteoglycanen gevormd en verdwijnt de veerkracht in het kraakbeen. Waardoor botten gevoeliger zijn en dus eerder letsel kunnen oplopen. Hoe ouder men wordt, hoe minder proteoglycanen er ontstaan in het kraakbeen, dit verklaart waarom oudere mensen sneller iets breken dan jongere mensen. Glucosamine voorkomt niet, maar helpt wel bij aan het gezonder blijven van het lichaam.

Gebruik glucosamine

Glucosamine is verkrijgbaar in zowel poedervorm als in capsules. Capsules worden vaak oraal ingebracht terwijl het poeder aangemengd kan worden met bijvoorbeeld water. Dit maakt het mogelijk om het te drinken. Veel sporters maken gebruik van glucosamine, het maakt hen minder gevoelig voor blessures waardoor zij vaker en intensiever kunnen trainen. Let wel op met dosering van glucosamine. Te veel glucosamine kan leiden tot schade aan de darmflora. Uw lichaam is levenslang, zorg dus dat u zich altijd goed laat adviseren over het gebruik van glucosamine. Bekijk forums en lees reviews over de aangeschreven producten.