Algemeen

5 tips voor goede tuinverlichting

Nu de winter weer voor de deur staat en de avonden donker zijn, wordt tuinverlichting onmisbaar. Toch is het aanleggen van goede tuinverlichting vaak lastiger dan u denkt. Wij helpen u op weg met onze 5 tips voor goede tuinverlichting!

  1. 1.      Maak zones in de tuin

Bij het maken van een verlichtingsplan is het verstandig om de tuin in te delen in zones. Bij de voordeur of garagedeur hangt immers vaak andere verlichting dan de sfeerverlichting op het terras of in de tuin. Door de verschillende lichtzones te maken, kunt u daarmee makkelijk een keus maken voor het soort verlichting dat daarbij past.

  1. 2.      Contrast creëren met tuinverlichting

Om sfeer te kunnen creëren met tuinverlichting, is het belangrijk om contrasten te maken. Zet niet alles in de verlichting, maar zet bijvoorbeeld een spot op die mooie plant of struik. Juist het contrast van licht en donker is erg mooi, en laat de tuin vaak groter lijken.

  1. 3.      Gebruik maken van lichtkleuren

Tuinverlichting is er in allerlei verschillende kleuren. Maak daar gebruik van door lichtkleuren te kiezen die passen in de sfeer van uw tuin. Zo staat warm wit gezellig en sfeervol, terwijl feller wit heel modern oogt. Wanneer u iets bijzonders wilt, kunt u ook kiezen voor gekleurde tuinverlichting. Zo vallen bijzondere elementen in uw tuin nóg meer op.

  1. 4.      Proefverlichting

Heeft u een plan gemaakt, maar weet u het nog niet helemaal zeker? Maak dan gebruik van proefverlichting om te kijken of de verlichting het juiste effect heeft. Gebruik waxinelichtjes waar u verlichting wilt plaatsen, of bepaal met een zaklamp de plek met de mooiste lichtval.

  1. 5.      Bewaar de tekeningen

Is alle verlichting aangelegd en bent u tevreden, bewaar dan de tekeningen waar de ligging van de kabels op te zien is. Als u dan nog eens in de tuin moet graven, kunt u voorkomen dat de kabels worden beschadigd.

Buitenverlichtingzaak.nl
Bent u bezig met het aanleggen van nieuwe tuinverlichting, of bent u enthousiast geworden en wilt u zelf aan de slag? Bekijk de website van Buitenverlichtingzaak eens! Hier vindt u een groot assortiment tuinverlichting van allerlei verschillende merken.

Geef een reactie