Mode

De succesfactoren van Suit Supply

Op zoek naar een prachtig, elegante uitstraling, maar geen zin om duizenden euro’s uit te geven?.., dan ben je bij Suit Supply aan het goede adres. Deze chique mannenwinkel verkoopt de ideale pakken voor heren.

Tot waar is Suit Supply nu?

Suit Supply is opgericht in 1998. Het begon allemaal op een studentenkamertje. Eigenaar Fokke de Jong begon online pakken te verkopen. Dit ging zo goed dat hij besloot om ook een echte winkel te vestigen, alleen waar? Fokke de Jong kwam op het idee om een winkel te nemen boven de snelweg (A4). Als je zou vragen aan mensen of dat een goede vestiging zou zijn, zou écht iedereen het afraden. Alleen meneer de Jong was zo eigenwijs om het tóch te doen. Volgens hem zouden er veel mensen uit de zakenwereld langs rijden en het was totaal geen dure locatie. Wie durft hem hier nog, 17 jaar later, nog op te wijzen dat hij fout zat?

Suit Supply beschikt nu over 44 winkels, verspreid over de hele wereld. Onder andere Nederland, Belgie, Duitsland, Italie, het Verenigd Koninkrijk, Letland, Litouwen, Rusland. Én zelfs in de USA, Afrika en China. In Nederland zit Suit Supply door het hele land heen, beschikt het over een online webshop en heeft zelfs outletstores zitten in Bataviastad, Rosada en Roermond. Er worden tegenwoordig alleen winkels op A- locaties gevestigd.  

Middelvingers opsteken

De eigenaar van Suit Supply is ook niet de meest heilige. Fokke de Jong ging al enkele keren met bijvoorbeeld Facebook de boot in. Er werd een reclame campagne geproduceerd, maar volgens Facebook was dit té seksistisch en overschrijdend gedrag waardoor het zo werd het verbannen van Facebook.  Ook was er een rechtszaak met Oger, dé concurrent van Suit Supply, die ook over een reclamestunt ging. Suit Supply zou een brutale actie hebben verricht. Suit Supply heeft de naam van Oger in een reclamemail gebruikt naar klanten. In de mail stond de tekst: ‘Een mooi pak? Daarvoor ga je langs Oger… en dan links… en dan rechts…’. Wie dan dit zou volgen, loopt van de Amsterdamse P.C. Hooftstraat, waar Oger gevestigd is naar het filiaal van Suit Supply.  

Speciaals

Pakken worden ter plekke in de winkel aangepast aan de wensen. In iedere winkel zit een kleermaker, die het vak nog goed beheerst. Dit is natuurlijk speciaal en komt niet in andere soorten winkels voor.
In iedere winkel zijn alle jasjes, overhemden en stropdassen zo, dat ze in hetzelfde kleurpatroon liggen. Alle medewerkers zijn ongeveer hetzelfde type. Zij zijn bijna allemaal tussen de 25 en 35 jaar, slank, strak in het pak en heel erg hulpvaardig.

Uit een blinde proef door twee professionals  in opdracht van de Wallstreet Journal, werd er een test gedaan tussen pakken van Suit Supply en Armani.  Aan het pak van Armani zat een prijskaartje van 3625 dollar. Het pak van Suit Suppy kostte slecht 625 dollar. Toch werd uit de test bekend dat de kwaliteit en stof gewoon nagenoeg hetzelfde is! Door deze uitslag stond Suit Supply op het punt om de markt van Amerika te veroveren. Met succes!

Ben je op zoek naar een stoere herentas, Marington.nl heeft een ruim assortiment herentassen, bekijk meer op zoekidee!