Hobby

Tips voor het onderhoud van fietsonderdelen!

Hoewel het fietsseizoen bijna over is willen we toch nog even aandacht besteden aan deze mooie sport. We hebben dit jaar weer genoten van de 100ste editie van de Tour de France, met als winnaar Christopher Froome. Daarna nog de Vuelta met als verrassende winnaar Chris Horner.

Nu de fietsen bijna de winterstalling in mogen voor onderhoud willen we jullie hiervoor nog wat tips meegeven. Tips hoe je het beste je fiets kan onderhouden zodat je er nog jaren plezier aan kan beleven.

Fietsonderhoud

Het is belangrijk de fiets na elke rit waarin die vies is geworden schoon te maken. Wanneer je dit niet direct doet kan het vuil moeilijker verwijdert worden. Tevens komt bij een grondige schoonmaak gebreken aan het licht. Tijdens de grote onderhoudsbeurt kijk je alle fietsonderdelen na, check de derailleurwieltjes en haal zo nodig deze uit elkaar voor nog een grondigere schoonmaakbeurt. Kijk of er geen losse spaken zijn in het wiel, loop de kabeltjes na en check op slijtage. Verwijder jaarlijks de pedalen, zadelpen en stuurpen, dit doe je om te voorkomen dat deze onderdelen vast komen te zitten. Een goede tip is ook om de naven na te lopen om speling.

Wanneer je al de onderdelen van je fiets hebt nagekeken is het tijd om te smeren! Goed invetten helpt slijtage tegen en het geeft, gek genoeg, een boost aan je zelfvertrouwen.

Fietsonderdelen aanschaffen

Mocht je na inspectie van je fiets kapotte onderdelen tegenkomen kan je dit bestellen bij de betere fietsspecialist. Ook voor diverse fietsaccessoires kun je daar meestal terecht, denk aan fietshelmen, fietssloten en fietsverlichting setjes. Trendy mannen heeft goede ervaringen met Bikewebshop (www.bikewebshop.nl), gevestigd in Rotterdam. Deze aanbieder verkoopt ook veel technische onderdelen en verstaat zijn vak.

Geef een reactie